Jana Berzelius

”Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen.”
-Nerikes allehanda.


Emelie Schepps berättelser om den komplexa åklagaren Jana Berzelius har nått stor internationell framgång.

Schepp visste från början att hon skulle skriva om en udda och komplex kvinna som bar på ett dolt och våldsamt förflutet. Efter att ha läst en artikel om barnsoldater skapade hon Jana Berzelius, en framgångsrik åklagare som arbetar med att upprätthålla lagar och regler i samhället, men som inte drar sig för att bryta dem för att dölja sin mörka bakgrund.

 

Jana Berzelius blir teveserie på Amazon Prime april 2024!

 

Min första bok, Märkta för livet, blir Amazon Prime nästa stora satsning och produceras av FLX. Serien spelas in i Stockholm och älskade Norrköping! Jag hittar knappt ord, men jag är otroligt hedrad och lycklig över att Jana ska bli tv-serie, och det är ett privilegium att få arbeta med Felix Herngren och Henrik Björn. FLX har dessutom gjort ett strålande jobb med castingen och jag längtar till att se resultatet!
- Emelie Schepp har skapat en helt unik värld i Norrköping kring huvudkaraktären
Jana Berzelius. Böckerna är sprängfyllda av intressanta karaktärer och nagelbitande historier som det har varit otroligt lustfyllt att få sätta tänderna i. Våra uttryck som serieskapare har smälts samman under en fantastiskt rolig och kreativ process. Resultatet är ett mustigt spänningsdrama som vi hoppas både roar och berör, säger Felix Herngren och Henrik Björn, regissörer för serien.
- Viaplay fortsätter att satsa stort och brett på innehåll av otroligt skickliga författare. Vi älskar historier som berör och Emelie Schepps succéböcker om Jana Berzelius är inget undantag. Att även få ha med tunga namn såsom Felix Herngren och Henrik Björn på resan är otroligt kul. Vi tror mycket på denna serie som kommer locka både gamla och nya fans runt om i Sverige och utomlands. Jag längtar efter att få se de första bilderna från inspelningen, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group.
Manusförfattare är Maria Karlsson, Daniel Sawka och Charlotte Lesche. Producent på FLX är Sussan Treschow och exekutiv producent är Elin Kvist, Erik Barmack på Wild Sheep och Martin Rea på Reaz.
Jana - Märkta för livet beräknas ha premiär på Amazon Prime under april 2024 💥